Adverteren

Opgezette dieren, terug in het interieur ?


Wonen 30 May 2021
Opgezette dieren, terug in het interieur ?

Opgezette dieren steeds minder populair in het interieur? Sommige interieurontwerpers denken van wel. J. Ading noemt het de enige design trend waarvan hij denkt dat deze minder populair wordt, maar is dit persoonlijke smaak of echt waar? 

Smaken verschillen

Vraagt ​​het aan een random groep mensen wat zij van opgezette dieren vinden als woondecoratie en je zult veel meningen krijgen. Sommige mensen zullen misschien zeggen dat het ziekelijk, grotesk en verouderd is om dode dieren op de muren van je huis te laten zien. Anderen zullen erop wijzen dat opgezette dieren exemplaren en trofeeën zoals koppen, schedels en hoorns een manier zijn om waardering te tonen voor de schoonheid van de natuur en dat ze dat 'rustieke loge'-gevoel geven waar zovelen dol op zijn.

Trends komen en gaan, opgezette dieren zijn geen uitzondering

Het idee om dode, opgezette dieren te pronken als trofeeën kan als verouderd worden beschouwd, maar trends komen altijd terug. Ze zijn weer steeds vaker zichtbaar in appartementen van hipsters. Wellicht een voorbode op wat komen gaat.? 

Met welke factoren moet je rekening houden bij Opgezette dieren'

Zorg ervoor bij het kopen van opgezette dieren dat het een gevestigd bedrijf is dat goed op de hoogte is van de wetten met betrekking tot het kopen en verkopen van wilde dieren. Overtreding ervan kan gepaard gaan met hoge boetes. Bovendien kunnen de echt oude exemplaren (van vóór de jaren dertig) arseen en kwik bevatten, aangezien de giftige stoffen ooit werden gebruikt voor conservering en insecticiden.

Een milieuvriendelijk alternatief dat de laatste jaren in opkomst is? Faux taxidermie - in een reeks materialen, waaronder hout, papier en keramiek. 

Opgezette vogels brengen een vleugje rustieke gratie en elegantie in elke ruimte. Maar zoals bij veel decor, en vooral bij dieren, is minder meer. We zien steeds meer muren gevuld met vogels.

Denk ook eens aan insecten

Insecten opzetten zie je ook steeds meer. We hebben het over vlinders, kevers, bidsprinkhanen, zelfs motten. "Ze kunnen allemaal prachtig worden gebruikt en, als ze correct worden weergegeven, voegen ze een bijzondere aantrekkingskracht toe aan een ruimte", 

Verhuizen, hoe pak je het aan?
Vervoer 15 Jan 2021

Verhuizen, hoe pak je het aan?

Huis huren of kopen?
Geldzaken 30 Dec 2020

Huis huren of kopen?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen