Adverteren

Hypotheek afsluiten


Geldzaken 05 Sep 2020
Hypotheek afsluiten

Als je een huis gaat kopen, dan moet je vaak een hypotheek afsluiten. Daarbij moet je wel heel goed nagaan wat de mogelijkheden zijn. Het grote voordeel is dat momenteel de hypotheekrente erg laag staan en daardoor kun je voor een laag bedrag veel geld lenen. Als je dan de rente ook voor een lange tijd vast kunt zetten, dan weet je in ieder geval dat deze maandlasten de komende jaren ook laag blijven, én alleen maar lager kunnen worden als je af gaat lossen. Maar eerst maar eens kijken wat je kunt lenen. Er wordt namelijk gekeken naar hoeveel inkomsten je hebt per maand. Het moet namelijk wel realistisch zijn wat je gaat lenen en ook binnen een vast aantal jaar terug betaald kunnen worden. Dit kan alleen maar berekend worden aan de hand van je inkomsten en als je met tweeën een woning gaat kopen, dan kun je ook meer geld lenen. Maar bekijk altijd goed of dat wel nodig is, want hoe minder je kunt lenen hoe fijner dat is.

Maandlasten berekenen

Iedere maand heb je je vaste lasten, daarbij moet je niet alleen denken aan de hypotheekkosten, maar ook gas, water en licht. Maar ook je boodschappen en dan nog de verzekeringen, als je een auto hebt ook brandstofkosten, misschien wel OV kosten. Daarnaast heb je nog abonnementen lopen misschien bij de sportschool of op bladen, ook dat kost iedere maand weer geld.

Als je kinderen of dieren hebt, kost dat ook geld. Bereken eens wat je per maand nu aan vaste lasten hebt, want het is van belang dat je deze aan kunt ook als je de hypotheek af gaat sluiten. Als je merkt dat je het prima aan kunt dan kun je je hypotheek afsluiten, maar eerst goed rekenen en de voorwaarden doornemen. Het is van belang dat je weet wat er van je wordt verwacht en dat je er aan kunt voldoen.

Verhuizen, hoe pak je het aan?
Vervoer 15 Jan 2021

Verhuizen, hoe pak je het aan?

Huis huren of kopen?
Geldzaken 30 Dec 2020

Huis huren of kopen?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen