Adverteren

Huis huren of kopen?


Geldzaken 30 Dec 2020
Huis huren of kopen?

Je hebt de keuze of je een huis wil kopen of huren. Welke keuze je maakt, hangt af van wat je budget toelaat maar ook van wat je graag wil. Als je student bent, dan is het vaak zo dat je een kamer gaat huren. Of je kunt met een groepje een woning huren. Ideaal als je zo de kosten kunt delen en dan samen wat ruimten kunt gebruiken. Maar misschien heb je de studententijd al achter de rug en ben je nu echt op zoek naar een eigen koopwoning. We leggen je uit wat de voor- en nadelen zijn van huren en kopen, zo kun je beter bekijken wat er bij jou, je situatie en je mogelijkheden past.

Waarom kopen?

Bij het kopen van een woning geven veel mensen aan dat ze nu echt wat van zichzelf hebben. Je mag de muren een andere kleur geven, de tuin een andere indeling geven, schilderen wanneer je maar wil, en zo heb je echt een eigen plekje. Je hebt geen toestemming nodig als je bijv. een andere keuken wil of een andere kleur wand wil. Daarnaast is het zo dat de maandlasten die je hebt, dus de hypotheek kosten, ook middelen zijn die je in de woning stopt. Je lost het af, en zo kun je per maand ook weer goedkoper wonen. Bij huren ben je het geld vaak zomaar kwijt en dan mag je ook niets verbouwen (het is namelijk niet jouw eigendom). 

Waarom huren?

Als je bijv. financieel nog niet de middelen hebt om te kopen kan huren een optie zijn. Daarnaast kan huren ook ideaal zijn als je bijv. tijdelijk ergens moet zijn voor werk of studie. Dan kun je voor bijv. een jaar of korter wat huren en dan weet je per maand waar je aan toe bent en kun je later weer de huur opzeggen en ben je ook van de woning af. Als je een koopwoning hebt en elders wilt wonen, moet je eerst je woning verkopen anders heb je dubbele maandlasten.

Verzekeringen bij je woning
Geldzaken 26 Sep 2020

Verzekeringen bij je woning

Hypotheek afsluiten
Geldzaken 05 Sep 2020

Hypotheek afsluiten

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen